Ray-Ban

Ray-Ban
Har du allerede kjøpt briller hos oss? Logg inn og søk etter briller i din størrelse.
Avgrens søket etter
1 670 Resultater

RAY-BAN

Er du på jakt etter noe av det beste innen briller og solbriller? Da har du kommet rett. Ray-Ban er et av verdens største brillemerker og leverer trendy modeller over hele verden. De er særlig kjent for sine klassiske solbrillemodeller i retrostil, som Wayfarer, Clubmaster og Aviator. Korreksjons- og solbrillemodeller fra Ray-Ban starter stadig nye trender, og vi kan love deg at det aldri blir kjedelig. År etter år utvides sortimentet med nye former og farger. En spennende blanding av design, funksjonalitet og kvalitet utgjør suksessoppskriften til merket, som hylles av noen av verdens største stjerner. Kanskje har du også stjernepotentiale? Med et par Ray-Ban solbriller kan du i alle fall begynne med å skape den rette looken.

Det er sjelden feil med et par solbriller fra Ray-Ban

Hos Mister Spex finner du det komplette utvalget av verdens mest berømte brillemerke. Du finner flere av deres tidløse modeller blant våre mestselgende briller. I tillegg finner du nyere godbiter i sortimentet, som New Wayfarer, Erika, Outdoorsman og Andy. I kolleksjonen finnes noe for enhver smak siden merket tilbyr utallige innfatninger, farger og ulike glass. Det fleste modellene tilbys også med styrke og progressive glass.

Trendmodeller nå også med styrke

Ray-Ban har også markert seg som en trendsetter innen segmentet for briller med styrke. Med eller uten innfatning, smale, runde eller kvadratiske briller – merket tilbyr modeller av kvalitetsmaterialer for enhver smak. Søker du briller med styrke, kan både Wayfarer, New Wayfarer og Clubround være gode alternativer. Det aller beste? Du får kvalitetsglass med antirefleks, ripebeskyttelse og UV-filter med på kjøpet.

Ray-Bans suksesshistorie

Ray-Ban startet sin historie allerede i 1920-årene, samtidig som en rekke nyvinninger innen luftfarten tok av. Datidens piloter klagde på solblending fra flyvninger som gikk stadig høyere og høyere. Den amerikanske generalleutnanten John MacCready hyret inn Bausch & Lomb til å designe en brille egnet for pilotene. I 1936 kom den første prototypen på markedet. Året etter tok Bausch & Lomb patent på Ray-Bans pilotbrille Aviator. Selve navnet Ray-Ban viser for øvrig til brillens funksjon som strålebeskytter. Med flere modeller på markedet i de følgende årene, begynte Ray-Ban å etablere seg som produsent av solbriller og tilbehør også til politi, jegere, fiskere og friluftsentusiaster.

I løpet av de neste tiårene utvikles modellene som i stor grad blir kultklassikere. Wayfarer, som med sin klare design er blitt et kjært tilbehør for mang en kjendis. Gjennom film og musikk fra Hollywood blir Ray-Ban og brillene deres et kjent navn blant folk flest, og de klassiske modellene blir nå til et «must» for motebevisste sjeler. Trenden forsterkes gjennom hele 60-tallet gjennom kjendiser som sverger til merket, og på slutten av tiåret utvides sortimentet betraktelig. Dette fører til at Bausch & Lomb blir markedsledende på verdensbasis.

Førstevalget på film

De neste tiårene vokser firmaet stadig og innovative nyvinninger som fargeskiftende glass kommer på markedet. Dermed vokser Ray-Ban også i popularitet hos idrettsutøvere, men det er på 1970-tallet og framover at vi ser en ny bølge av brillene deres brukt i film og TV. Her er en liten liste over kjente karakterer som har vært med på udødeliggjøre Ray-Bans solbriller:

 • Robert de Niros karakter i «Taxi Driver» (1976) bruker de klassiske Aviator-Caravan-brillene.

 • I kultklassikeren «The Blues Brothers» (1980) briljerer Dan Aykroyd og John Belushi på lerretet, ikledd de kjente Wayfarer-brillene.

 • I «Top Gun» (1986) spiller Tom Cruise en jagerflypilot som selvfølgelig har passende Aviator-briller.

 • Hvem kan vel glemme Tarantinos «Reservoir Dogs» (1992), der vi får se flere Ray-Ban-briller, nemlig både Wayfarer og Clubmaster. Er det Mr. White eller Mr. Orange som kler de best, tro?

I 1999 selger Bausch & Lomb datterselskapet Ray-Ban til Luxottica-gruppen. Som nye eiere introduserer de korreksjonsbriller så vel som briller til barn. Takket være innovativ teknologi, uslåelig komfort og klassisk retrodesign, gjør de et vellykket comeback på begynnelsen av 2000-tallet.

Bestill Ray-Ban fra Mister spex

Nå kan du finne dine yndlingsmodeller fra Ray-Ban hos Mister Spex. Vi tilbyr de mest kjente modellene i tillegg til moderne korreksjonsbriller for voksne og barn. I vår nettbutikk finner du nok en brille som passer. Vår standard glasspakke er alltid inkludert i prisen. Alle ordre over 700 kr kommer med gratis frakt og vi tilbyr 30 dagers åpent kjøp. Bestill din favoritt online i dag.

  10%

  Vårt optikerteam hjelper deg gjerne

  Ofte stilte spørsmålOfte stilte spørsmålKontaktKontakt21 62 88 3121 62 88 31

  Betalingsmetoder

  Klarna LogoVISA LogoMastercard Logo

  Levering

  Posten Logo

  For en trygg netthandel

  TRYGG E-Handel Logo