Kontaktlinser

Toriske linser

Torische Kontaktlinsen

Korriger skjeve hornhinner med toriske linser – slik fungerer toriske kontaktlinser

Hva er toriske kontaktlinser?

Toriske linser korrigerer langsynte eller nærsynte skjeve hornhinner. Har du skjeve hornhinner, betyr det at hornhinnen din har en irregulær eller torisk kurving. Denne optiske defekten fører til uklart syn, fordi øyet ikke fokuserer lysbølgene fra objektet du ser på til ett punkt på netthinnen, noe som hindrer et skarpt bilde.

Hva forårsaker skjeve hornhinner?

I de fleste tilfeller er det fordi hornhinnen ikke er en perfekt sirkel, men torisk kurvet. Denne forskjellen i kurvegrad leder til ulike brytningsegenskaper på øyets meridianer. Når disse er vinkelrette, snakker man om en mild astigmatisme – dette er den vanligste formen for skjeve hornhinner. Dersom meridianene ikke er vinkelrette, kalles dette større grad av astigmatisme.

Hva er symptomene på skjeve hornhinner?

Dersom du har tåkete eller uklart syn, kan du ha skjeve hornhinner. Det samme gjelder dersom du opplever slitne øyne, hodepine, ubehag i øynene eller må myse for å se ting klarere. Disse symtomene betyr ikke nødvendigvis at du har skjeve hornhinner. I slike tilfeller anbefaler vi på det sterkeste at du besøker en optiker for å ta en synsundersøkelse.

Hvordan korrigerer toriske linser skjeve hornhinner?

Kontaktlinser for skjeve hornhinner kompenserer for kurvingen på hornhinnen, og gir dermed klart syn uten forstyrrelser eller uklarhet. En viktig faktor for å best mulig korrigere kurvaturen, er at linsen ligger stabilt på øyet. Dette gjør man på flere ulike måter, med stabiliseringssoner eller ulik tykkelse på forskjellige områder av linsen. På denne måten vil en torisk (sylinderformet) film av tårer formes mellom linsen og hornhinnen, som vil kompensere for brytningsevnen i øyet.

Få toriske kontaktlinser perfekt tilpasset dine behov

Fordi alle med skjeve hornhinner vil være forskjellige, må dine toriske kontaktlinser lages etter dine spesifikke behov – og det er akkurat det våre optikere gjør. Til forskjell fra andre typer kontaktlinser, er toriske linser produsert ved hjelp av både dine dioptriske verdier, samt akse- og sylinderverdiene dine. Du oppgir bare verdiene dine når du bestiller de toriske kontaktlinsene dine.

Om synet ditt påvirkes av skjeve hornhinner, er Mister Spex den riktige nettbutikken for deg når du er på jakt etter toriske linser. Vi har et bredt utvalg toriske linser fra kjente produsenter, slik at du alltid finner linsene du trenger, uansett hvilke behov og preferanser du har. Du kan også finne toriske linser dagslinser, ukeslinser og månedslinser som passer ditt behov. Her er noen av de andre fordelene du får ved å bestille dine toriske linser fra Mister Spex:

  • Fri levering på alle bestillinger av linser eller briller over 700 kroner

  • 30 dagers returrett

  • Gratis kundeservice for umiddelbart svar på alle dine spørsmål om toriske linser

Enten du lider av langsynt eller nærsynt astigmatisme, vil vårt utvalg av toriske linser gi deg den hjelpen du trenger for å korrigere skjeve hornhinner og se verden uten forstyrrelser. Bestill dine toriske kontaktlinser mot skjeve hornhinner i dag, og spar penger med våre konkurransedyktige priser!

10%

Vårt optikerteam hjelper deg gjerne

Ofte stilte spørsmålOfte stilte spørsmålKontaktKontakt21 62 88 3121 62 88 31

Betalingsmetoder

Klarna LogoVISA LogoMastercard Logo

Levering

Posten Logo

For en trygg netthandel

TRYGG E-Handel Logo