Vårt mål er å tilby deg den best mulige brukeropplevelsen. For å kunne optimalisere vår service, bruker vi cookies og lignende teknologier til markedsføringsformål. Ved å trykke Aksepter, samtykker du til bruken av disse. Du kan trekke tilbake samtykket ditt når du måtte ønske. For mer informasjon, vennligst les våre retningslinjer og vilkår for personvern.

Hvilke verdier trenger jeg for å kjøpe briller med styrke?

For å kunne tilpasse brillene med din synsstyrke trenger vi din nåværende brilleseddel. Synsstyrken finner du i brilleseddelen, og den angis for henholdsvis høyre og venstre øye. Det er viktig at brilleseddelen ikke er eldre enn to år, siden synet kan forandre seg i løpet av denne tiden.

Slik tolker du brilleseddelen:


Sfære (S/SPH)

Sfæreverdien angir styrken på brillene dine. Foran tallet står det pluss hvis du er langsynt og minus hvis du er nærsynt. Vær nøye med å angi riktig symbol når du bestiller. Står det ikke noe symbol, betyr det normalt plussverdi.

Pupillavstand (PD)

Pupillavstanden angir avstanden mellom midten av pupillen og midten av neseryggen. Dette angis ofte separat for høyre og venstre øye og er typisk mellom 25 og 38 mm. Ofte er denne verdien også angitt som ett enkelt tall mellom 50 og 76 mm. Da kan du bruke halvparten av dette tallet for hvert øye (en gitt verdi på f.eks. 60 mm vil bety en avstand på 30 mm for både høyre og venstre øye).

Sylinder (ZYL/CYL) – Kun relevant for personer med hornhinnefeil

Sylinderen angir høyden på hornhinnens krumning.

Akse (A/ACH) – Kun relevant for personer med hornhinnefeil

Aksen uttrykkes i grader og beskriver retningen til de nødvendige sylindrene for å korrigere hornhinnefeil. Den er nødvendig for å kunne justere glassene korrekt. Akseverdien er alltid mellom 0° og 180°.

Addisjon (ADD) – kun relevant for progressive briller, lesebriller og arbeidsbriller/databriller

Addisjon (tilleggskorreksjon) beskriver hvor mye styrke glassene må ha, i tillegg til avstandskorreksjon, for at du skal kunne fokusere på nært hold, for eksempel når du leser. Denne verdien er alltid positiv og som regel identisk for begge øyne. Derfor angis den ofte bare én gang.

Tips til progressive briller: Vær klar over at verdiene for progressive briller varierer i henhold til innfatningen. Det er derfor ekstra viktig at justeringsverdiene måles direkte for innfatningen. Vi anbefaler at du prøver innfatningen gratis hjemme i 10 dage før du kjøper brillene. Ta med innfatningen til en av våre optikerpartnere og få dem til å måle korreksjonsverdier og justering for denne innfatningen kostnadsfritt.

Tips til kontaktlinser: Du kan dessverre ikke overføre brillestyrken direkte til kontaktlinser. Det skyldes at kontaktlinser ligger direkte på hornhinnen, mens briller har en viss avstand til øynene. Derfor skal kontaktlinser alltid tilpasses individuelt av en optiker.


Var denne informasjonen nyttig?


Har du flere spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne!

Skriv til oss på: Eller ring oss på:
support@misterspex.no 21628831

Nyhetsbrev

Få info om gode tilbud og de nyeste trendene. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå og få 5% rabatt på din første bestilling.

Sikker handel og betaling

Betal med ønsket betalingsmåte via kryptert forbindelse.

Sikker handel og betaling

Gratis levering

Vi tilbyr gratis levering av alle ordrer over kr. 700,-

Mer fra Mister Spex

Eksklusive arrangementer, de siste brilletrendene og skreddersydde råd.


* Totalbeløpet for vanlig butikkpris for innfatningen og veiledende pris for to ripefrie plastglass med én styrke og antirefleks (brytningsindeks 1,5), maks sph +6,0/-6,0 D; cyl +2,0/-2,0 D

** Alle innfatninger inkluderer to ripefrie plastglass med én styrke og antirefleks (brytningsindeks 1,5), maks sph +6,0/-6,0 D; cyl +2,0/-2,0 D

De utkryssede prisene uten veiledende pris er standardpriser på Mister Spex.