prescription form

Sfære (S/SPH)

Sfæreverdien eller -styrken angir styrken på brillene dine. Du finner dette på brilleseddelen forkortet til S eller SPH. Er du langsynt, står det et plussymbol (+) foran tallet. Er du nærsynt, står det et minussymbol (-) foran tallet. Kontroller at du har angitt riktig symbol før du sender bestillingen. Hvis det ikke er angitt noe pluss- eller minussymbol for sfærestyrken på brilleseddelen, skal du generelt tolke dette som pluss (+).

Sylinder (CYL) - brukes kun ved astigmatisme.

Denne fylles bare ut dersom du har skjeve hornhinner og angir hornhinnens krumning. Cylinderen angis i – verdi da det er en form for nærsynhet i cylinderens akse.

Akse (A / ACH) - brukes kun ved astigmatisme.

Dersom du har lagt inn en cylinder verdi, har denne en akse verdi som også skal legges inn. Aksen uttrykkes i grader, og er nødvendige for å korrigere retningen til den skjeve hornhinnen. Akse verdien ligger et sted mellom 0° og 180°.

Addisjon (ADD) – brukes kun for progressive briller og lesebriller

Addisjonsverdien, også kalt næraddisjon, brukes kun for progressive briller og lesebriller. Du finner denne verdien på brilleseddelen forkortet til ADD. Addisjonsverdien er den samme for begge øyne, og du vil ofte se den skrevet kun én gang på brilleseddelen.

Dersom det skal bestilles en ren lesebrille, skal styrken som står i addisjonsrubrikken legges sammen med den sfæriske brillestyrken du har på brilleseddelen din.

Pupillavstand

Pupillavstanden måler området mellom midten av hver pupill til midten av neseryggen og angis i millimeter. I de fleste tilfeller er pupillavstanden forkortet til PD på brilleseddelen. Du har vanligvis et eget tall for hvert øye. Pupillavstanden er normalt mellom 25 og 38 mm.

Noen ganger angis pupillavstanden som ett enkelt tall, som vanligvis ligger mellom 50 og 76 mm. Når du skal bestille brillene dine, deler du dette tallet på to og bruker tallet du får til både høyre og venstre øye (dvs. at en pupillavstand på 60 mm skal angis i bestillingen som 30 mm for høyre øye og 30 mm for venstre øye).

PD ved lese/nær briller: når du skal se noe på nært hold feks lese – vrir øynene seg innover hvilket gjør at avstanden mellom pupillene minker noen mm. Dersom det ikke er angitt PD for nær på din brilleseddel - kan du trekke fra 2 mm på hvert øye fra din avstands PD.

Det er ikke noe problem hvis du ikke vet pupillavstanden din. La PD-feltet i bestillingen stå tomt. Våre optikere kontakter deg direkte på e-post når du har sendt inn bestillingen din.

Har du fortsatt spørsmål om hvordan du skal tolke brilleseddelen din eller PD? Våre eksperter er her for å hjelpe deg:
Via telefon;
21628831
Man–fre kl. 08.00–17.00


* Totalbeløpet for vanlig butikkpris for innfatningen og veiledende pris for to ripefrie plastglass med én styrke og antirefleks (brytningsindeks 1,5), maks sph +6,0/-6,0 D; cyl +2,0/-2,0 D

** Alle innfatninger inkluderer to ripefrie plastglass med én styrke og antirefleks (brytningsindeks 1,5), maks sph +6,0/-6,0 D; cyl +2,0/-2,0 D

De utkryssede prisene uten veiledende pris er standardpriser på Mister Spex.

Vårt optikerteam hjelper deg gjerne

Ofte stilte spørsmålOfte stilte spørsmålKontaktKontakt21 62 88 3121 62 88 31

Betalingsmetoder

Klarna LogoVISA LogoMastercard Logo

Levering

Posten Logo

For en trygg netthandel

TRYGG E-Handel Logo