Vårt mål er å tilby deg den best mulige brukeropplevelsen. For å kunne optimalisere vår service, bruker vi cookies og lignende teknologier til markedsføringsformål. Ved å trykke "Aksepter", samtykker du til bruken av disse. Du kan trekke tilbake samtykket ditt når du måtte ønske.

For mer informasjon, vennligst les våre retningslinjer og vilkår for personvern.

prescription form

Sfære (S/SPH)

Sfæreverdien eller -styrken angir styrken på brillene dine. Du finner dette på brilleseddelen forkortet til S eller SPH. Er du langsynt, står det et plussymbol (+) foran tallet. Er du nærsynt, står det et minussymbol (-) foran tallet. Kontroller at du har angitt riktig symbol før du sender bestillingen. Hvis det ikke er angitt noe pluss- eller minussymbol for sfærestyrken på brilleseddelen, skal du generelt tolke dette som pluss (+).

Sylinder (CYL) - brukes kun ved astigmatisme.

Sylinderstyrken angir brytningsfeil i hornhinnen. Du finner denne verdien på brilleseddelen forkortet til CYL. Vær nøye med å få med disse symbolene i bestillingen. Kontroller at du har angitt riktig symbol før du sender bestillingen. Hvis det ikke er angitt noe pluss- eller minussymbol for sylinderstyrken på brilleseddelen, skal du generelt tolke dette som pluss (+).

Akse (A / ACH) - brukes kun ved astigmatisme.

Akseverdien angis i grader og beskriver hvordan glasset er plassert i brillene for å korrigere astigmatismen. Du finner denne verdien på brilleseddelen forkortet til A eller ACH. Akseverdien er alltid mellom 0° og 180°.

Addisjon (ADD) – brukes kun for progressive briller og lesebriller

Addisjonsverdien, også kalt næraddisjon, brukes kun for progressive briller og lesebriller. Du finner denne verdien på brilleseddelen forkortet til ADD. Addisjonsverdien er den samme for begge øyne, og du vil ofte se den skrevet kun én gang på brilleseddelen.

Pupillavstand

Pupillavstanden måler området mellom midten av hver pupill til midten av neseryggen og angis i millimeter. I de fleste tilfeller er pupillavstanden forkortet til PD på brilleseddelen. Du har vanligvis et eget tall for hvert øye. Pupillavstanden er normalt mellom 25 og 38 mm.

Noen ganger angis pupillavstanden som ett enkelt tall, som vanligvis ligger mellom 50 og 76 mm. Når du skal bestille brillene dine, deler du dette tallet på to og bruker tallet du får til både høyre og venstre øye (dvs. at en pupillavstand på 60 mm skal angis i bestillingen som 30 mm for høyre øye og 30 mm for venstre øye).

Det er ikke noe problem hvis du ikke vet pupillavstanden din. Du kan bruke vår guide «Finn din PD»  eller bare la PD-feltet i bestillingen stå tomt. Våre optikere kontakter deg direkte på e-post når du har sendt inn bestillingen din.

Har du fortsatt spørsmål om hvordan du skal tolke brilleseddelen din eller PD?Våre eksperter er her for å hjelpe deg:
Via telefon;
21628831
Man–fre kl. 08.00–17.00


* Totalbeløpet for vanlig butikkpris for innfatningen og veiledende pris for to ripefrie plastglass med én styrke og antirefleks (brytningsindeks 1,5), maks sph +6,0/-6,0 D; cyl +2,0/-2,0 D

** Alle innfatninger inkluderer to ripefrie plastglass med én styrke og antirefleks (brytningsindeks 1,5), maks sph +6,0/-6,0 D; cyl +2,0/-2,0 D

De utkryssede prisene uten veiledende pris er standardpriser på Mister Spex.