Flere emner

Hvilke opplysninger trenger jeg for å kjøpe kontaktlinser?

Skal du kjøpe kontaktlinser, må vi vite dine nåværende korreksjonsverdier. Du finner dette på linseseddelen eller på emballasjen til de gamle kontaktlinsene dine. Det er viktig at verdiene ikke er eldre enn ett år, siden synet kan forandre seg i løpet av denne tiden.

Slik tolker du linseseddelen:

Sfære (S/SPH): Sfæreverdien angir styrken på kontaktlinsene dine. Foran tallet står det pluss hvis du er langsynt og minus hvis du er nærsynt. Vær nøye med å angi riktig symbol når du bestiller. Står det ikke noe symbol, betyr det normalt plussverdi.

Basiskurve (BC): Basiskurven angir hvor mye krumning det er på linsene. Kontaktlinser har typisk en kurve mellom 8,3 og 9,0 mm.

Diameter (DIA): DIA-verdien angir linsenes diameter i mm.

Sylinder (ZYL/CYL)Kun relevant for personer med hornhinnefeil: Sylinderen angir høyden på hornhinnens krumning.

Akse (A/ACH)Kun relevant for personer med hornhinnefeil: Aksen uttrykkes i grader og beskriver retningen til de nødvendige sylindrene for å korrigere hornhinnefeil. Det er nødvendig for å kunne justere kontaktlinsene korrekt. Akseverdien er alltid mellom 0° og 180°.

Addisjon (ADD) - Kun relevant for multifokale kontaktlinser: Addisjon (tilleggskorreksjon) beskriver hvor mye styrke kontaktlinsene må ha, i tillegg til avstandskorreksjon, for at du skal kunne fokusere på nært hold, for eksempel når du leser. Denne verdien er alltid positiv og som regel identisk for begge øyne.

Zu den Kontaktlinsen
10%

Vårt optikerteam hjelper deg gjerne

Ofte stilte spørsmålOfte stilte spørsmålKontaktKontakt21 62 88 3121 62 88 31

Betalingsmetoder

Klarna LogoVISA LogoMastercard Logo

Levering

Posten Logo

For en trygg netthandel

TRYGG E-Handel Logo