Å se på høyeste nivå

Det er ikke enkelt å velge de rette progressive glassene da det i dag finnes mange ulike alternativer å velge mellom. Under finner du vår guide til progressive briller. Vi hjelper deg med å finne de rette glassene og forklarer forskjellen mellom dem.

1. Hva er progressive glass?

Progressive glass korrigerer synet ditt på flere avstander på en og samme gang. I den øvre delen av glasset har du full avstandskorreksjon og i den nedre delen finner du full lesestyrke. Mellom de to delene er det en flytende overgang og det synes ikke i glasset at det er progressivt.

2. Når trenger jeg progressive briller?

Ved 40 årsalderen begynner en ofte å kjenne at det er vanskeligere å se skarpt på nært hold. Du må anstrenge øynene mer, blir ofte veldig trøtt ved arbeid på nært hold, og hodeverken kommer smygende. Du har da blitt presbyop eller alderslangsynt, som det også kalles. Du har ikke en synsfeil i klassisk forstand, det er helt enkelt aldersrelatert.

Linsen på øyet ditt mister elastisitet, noe som gjør at øynene får en hardere jobb når de skal skille mellom ulike avstander. Spesielt blir det vanskeligere å lese og du trenger briller. For å slippe å bytte mellom to par briller, avstand- og lesebriller, er progressive briller ofte den beste løsningen. Du får da et avslappet syn både på lang og på nær avstand.

Gå til progressive briller

3. Hvordan fungerer et progressivt glass?

Progressive glass er delt opp i ulike soner. Den øvre delen av glasset anvender du for å se på avstand, og nederst i glasset finnes lesedelen. I mellom er det en flytende overgang og avhengig av hvilken del av det progressive glasset du ser gjennom så ser du klart og tydelig på den respektive avstanden.

Enkelslipat vs progressivt
Enkelslipat vs progressivt

4. Bredden på synsfeltet

På grunn av glassets tekniske karakter vil det alltid bli uklare områder ut mot kantene. Avhengig av glasstype varierer disse områdene i størrelse. Enkelt forklart kan man si at den brukbare delen i glasset er som et timeglass - bredt øverst, smalere på midten og bredt nederst. Jo bedre glassene er desto bredere blir timeglasset og du vil få en større del der du ser bra.

Tips: Det er lurt å tenke på at innfatningen ikke må være for smal når en skal bestille progressive briller. Det kreves en viss avstand mellom øvre og nedre kant på innfatningen for at de ulike sonene i glasset skal få plass. Hos oss på Mister Spex kan du velge mellom over 4000 forskjellige modeller.

Gå til progressive briller

Hos oss kan du velge progressive glass med synsfelt i ulike bredder.

Smalt Synsfelt
Smalt Synsfelt

Smalt Synsfelt

Våre enkleste progressive glass, standard, har et smalere synsfelt som gjør at du må bevege hodet mer for å finne skarpsynet ditt. Denne typen glass kan det også ta noe lengre tid å venne seg til.
Utvidet synsfelt
Utvidet synsfelt

Utvidet synsfelt

I vårt progressive premiumglass får du ca. 40% bredere synsfelt enn i standardglasset. Det gjør at disse glassene er lettere å venne seg til.
Maksimalt synsfelt
Maksimalt synsfelt

Maksimalt synsfelt

I vårt eliteglass er synsfeltet ca. 60% bredere enn i standardglasset. Det betydelig bredere synsfeltet gjør at du ikke behøver å røre på hodet like mye når du for eksempel skal lese noe. Det er også lettere å venne seg til å bruke progressive glass dersom du velger et glass av høyere kvalitet.

5. Hvor mye koster progressive glass?

Hos oss på Mister Spex finner du progressive glass fra ledende produsenter. Prisen på progressive glass kan variere veldig mye avhengig av hvilke ønsker en har og hvilket glass en velger. Enkelt forklart så blir glasset dyrere jo bedre kvalitet på glasset du velger.

Hos Mister Spex holdes prisene lave ved at vi ikke har noen fysiske butikker som krever vedlikehold og personale. Vi satser i stedet på vår nettbutikk med hovedkontor i Berlin hvor ordrehåndtering og markedsføring håndteres, samt et Nordisk lager hvor vi også har kundeservice.

6. Tilvenningsperiode

I forhold til vanlige briller kan det ta litt lengre tid å venne seg til å gå med progressive briller. Dette er fordi du må lære deg hvordan du skal se gjennom de ulike sonene i glasset for å kunne se skarpt. Å se raskt til siden vil for eksempel ikke fungere lenger på grunn av de uklare kantene. Det er ikke uvanlig at du i begynnelsen føler at verden beveger seg eller at verden gynger når du vrir på hodet. Som regel går det raskt å venne seg til hvordan glasset fungerer. Forsøk å ha brillene på så mye som mulig i begynnelsen så vil det ta kortere tid å venne seg til dem.

Obs: Tilvenningstiden for progressive glass kan ta opptil 3 uker. Ikke vent for lenge med å kjøpe progressive briller, de er lettere å venne seg til jo tidligere man begynner.

10%

Vårt optikerteam hjelper deg gjerne

Ofte stilte spørsmålOfte stilte spørsmålKontaktKontakt21 62 88 3121 62 88 31

Betalingsmetoder

Klarna LogoVISA LogoMastercard Logo

Levering

Posten Logo

For en trygg netthandel

TRYGG E-Handel Logo