Å tenke på ved tilvenning

Énstyrkebriller

• Vær obs på at nye briller har en viss tilvenningstid. Uavhengig av om du har samme styrker som tidligere, vil man alltid trenge noe tid til å venne seg til ny innfatning og nye glass.

• Det kan normalt ta opptil to uker, alt etter hvor mye du bruker brillen og hvilke synsfeil du har.

Progressive briller

• Tilvenningsperioden for progressive glass er normalt på opptil 4 uker, avhengig av dine synsfeil og tidligere erfaringer med progressive glass. For at tilvenningen skal gå raskest mulig, anbefaler våre optikere at du bruker dem så mye som mulig allerede fra starten av.

• Dersom du merker ubehag i forbindelse med tilvenningen av progressive glass kan det være lurt å bruke dem ved stillesittende arbeid i starten, for så å bruke dem når du er i bevegelse.

• I progressive glass er det en gradvis overgang mellom avstandsstyrken øverst i glasset, og lesestyrken i nedre del av glasset. Selv i moderne progressive glass er lesedelens bredde avgrenset ut mot sidene, og du kan derfor oppleve uklart syn i sidesynet.

• Når du leser skal du holde hodet rett og senke blikket ned mot teksten, da vil blikket treffe på riktig plass i glassene.

• Riktig passform er særdeles viktig for at progressive glass skal fungere optimalt. Om du føler at noe ikke stemmer, kan det være at den bare trenger en liten justering for å fungere som den skal. Det gjelder både nye progressive briller og om du har brukt dem en stund. Det er bl.a. fordi stenger og neseputer som regel utvides over tid og dette kan ha innvirkning på synsopplevelsen.

Generelt ved brilletilpassing

• Dersom du har bestilt en brille med nye styrker og annen korrigering i forhold til din gamle brille kan tilvenningen ofte ta lengre tid. Det er fordi øynene har vært anstrengt over lengre tid og må få en sjans til venne seg til både de nye styrkene og den nye slipingen.

• Mange føler at de «tråkker i lufta», at man oppfatter avstander annerledes hva de faktisk er. Dette skyldes at samspillet mellom hjernen, balansen og øynene må venne seg til de nye glassene.

• En annen faktor som kan spille inn er om du tidligere har hatt en annen form på innfatningen. En større eller mindre flate, en annen fasong, og hvordan den sitter på har innvirkning på plasseringen av synsfeltene.

2. Glassene mine kjennes ikke bra ut – hva gjør jeg?

Om du har prøvd ut brillen en stund og fulgt rådene for tilvenning uten hell, er det et par ting til du kan sjekke:

• Är ditt glasögonrecept giltigt? Det vill säga om receptet är mer än ett år gammalt kan detta vara orsaken att dina korrektioner på receptet inte är uppdaterade efter nulägets faktiska synfel.

• Er brilleseddelen oppdatert? Dersom brilleseddelen er mer enn et år gammel kan det hende at synet har forandret seg og at du trenger en ny synskontroll. For noen endres synet raskere enn for andre.

• Har du fått en utskrift beregnet for briller? Brilleseddel og linseseddel er to forskjellige ting og er tilpasset for hvert sitt bruk. Ettersom brilleglass har litt avstand fra øyet i motsetning til linser som ligger direkte på øynene må dette tas hensyn til. Kontakt optikeren om du har feil utskrift, da kan de regne om verdiene.

• Stemmer styrkene på brilleseddelen overens med bestillingen din? Vær obs på at pupillavstanden (PD) er viktig for å få det optiske senteret på riktig plass i glassene. Dette er enda viktigere dersom man har skjeve hornhinner.

• Er verdiene på brilleseddelen riktig i forhold til bruksområdet? Noen ganger kan brilleseddelen være ment til forskjellig bruk, som f.eks. lesebrille eller terminalbrille. Hva ble du og optikeren enige om at du trenger- og er det slike briller du har bestilt?

• Optikeren er lovpålagt å gi deg utskrift av synskontrollen etter undersøkelsen om du ønsker det, noe som betyr at du når som helst kan få tilgang til din brille-/ linseseddel. Om de sender den på e-post har de ikke lov til å vise personopplysninger, så det vil være strøket over.

Vi hjelper selvsagt mer enn gjerne å finne ut av punktene over om ønskelig. Har vi ditt personnummer og kontaktinfo til optikeren som gjorde synsundersøkelsen er vi allerede langt på vei. Kontakt oss på tlf. 21 62 88 31, eller send e-post til support@misterspex.no så finner vi en løsning!


Var denne informasjonen nyttig?


Har du flere spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne!

Skriv til oss på: Eller ring oss på:
support@misterspex.no 21628831

Nyhetsbrev

Få info om gode tilbud og de nyeste trendene. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå og få 5% rabatt på din første bestilling.

Sikker handel og betaling

Betal med ønsket betalingsmåte via kryptert forbindelse.

Sikker handel og betaling

Gratis levering

Vi tilbyr gratis levering av alle ordrer over kr. 700,-

Mer fra Mister Spex

Eksklusive arrangementer, de siste brilletrendene og skreddersydde råd.


* Totalbeløpet for vanlig butikkpris for innfatningen og veiledende pris for to ripefrie plastglass med én styrke og antirefleks (brytningsindeks 1,5), maks sph +6,0/-6,0 D; cyl +2,0/-2,0 D

** Alle innfatninger inkluderer to ripefrie plastglass med én styrke og antirefleks (brytningsindeks 1,5), maks sph +6,0/-6,0 D; cyl +2,0/-2,0 D

De utkryssede prisene uten veiledende pris er standardpriser på Mister Spex.

Vårt optikerteam hjelper deg gjerne

Ofte stilte spørsmålKontakt21 62 88 31

Betalingsmetoder

Klarna LogoVISA LogoMastercard Logo

Levering

Posten Logo

For en trygg netthandel

TRYGG E-Handel Logo